zaterdag 19 november 2011

de week zit erop

De eerste week zit erop en ik ben niet ontevreden. Afgelopen donderdag is er al iemand van de Kamer van Koophandel geweest om samen met Diego de directeur te bespreken welke cursussen er nodig zijn om zijn competenties op een aantal gebieden op te krikken. Kennis-achtig zaken zoals marketing en organisatie- en taakverdeling maar ook vaardigheden als leiderschap. Dat wordt omgezet in een aanbod en ik geloof echt dat dat gaat werken.
Donderdagmiddag was er geen vertaler dus aan een toekomstplan gewerkt in het hotel.

Donderdagavond op bezoek geweest bij Franco, een zendamateur waar ik een keer contact mee had gehad. Zijn verzamelingen bekeken (voetbalclub-t-shirts wel honderd, vlaggetjes etc.) en natuurlijk over het zenden gepraat. Helaas geen goede zendcondities.  Lekker dineren met zijn vrouw erbij. Koekjes als toetje.

Vrijdag aan Diego en zijn vrouw een uitgebreide introductie gegeven over de Marketing 4 P's (voor wie het begrijpt). Lorena wil een nieuwe service opstarten, schoonmaakbedrijf Segproclean. Daarna met de beide middelmanagers besproken wat hun verantwoordelijkheden zijn binnen het bedrijf. Erg zinvol ook om hen te betrekken bij het veranderingsproces. En struktuur te gaan neerzetten.
's Middags weer met Bosco op pad geweest langs enkele bedrijven en nog wat zaken opgestoken. Ook problematische maar dat ga ik niet in het blog zetten ...

14 cm Southern Pygmee owl
Vandaag aan het vogelen geweest: 6 uur vertrek naar het Zuiden met carlos, een ervaren gids. Had ook een Iphone-applicatie met alle vogelgeluiden en dat werkt echt wel! Als hij vermoedt dat er een bepaalde vogel in het dichte gewas zit even met de Iphone roepen en grote kans dat de vogel even komt kijken wat er nu weer gebeurt op zijn territorium.
Eerst doorgestegen naar 3100 m (koud!) daarna de vallei afgezakt naar 1600 m en op diverse plaatsen gestopt om te spotten. Vliegenvangers in diverse felle kleuren, leeuwerikken, mus met prachtige tekening en als klap op de vuurpijl een pygmee uil, 2 stuks. Zelfs Carlos ging uit zijn dak.
Het weer werkte niet mee (onbewolkt & heet), maar wel 30 soorten gezien (er zijn Ecuador 1600 soorten gespot)


Nu valt de avond en is het weekend. Vanuit mijn raam zie ik het voetbalstadion maar ik hoor het ook en is een wedstrijd bezig. Straks weer ff de stad in een terrasje doen, vaak met de 2 andere PUM'mers die hier zijn en dan weer napraten over de dag. Altijd heel leuk, veel lachen maar ook frustraties wegpraten. Soms contact met  andere (lokale) mensen maar meestal vormt de taal een barri√®re.

Cuenca centrum is mooi, veilig en schoon. Nu in het weekend ook 's avonds erg druk met jong uitgaanspubliek dat langs de kroegen trekt. Voor ons stamcafé staan 2 bewakers van Segproser dus we voelen ons dubbel veilig!
Het weer is erg veranderlijk, soms warm door de hoge zon maar soms ineens koud door wind vanaf de bergen. Dus altijd voorbereid zijn op veranderingen. Het regenseizoen zou nu moeten beginnen maar dat is nog niet te merken (El Nino actief?)

Morgen dagje niets beetje lopen en stad nog verder verkennen.


Geen opmerkingen: