zaterdag 8 augustus 2015

Laatste deel Drenthepad


We hebben er een aantal jaar over gedaan, weet niet precies hoeveel, maar van de week hebben we de laatste etappes gedaan. Gieten - Zuidlaren - Glimmen - Peizerwold. De route van het drenthepad loopt praktisch langs ons huis (Onlanden/Peizermaden naar Roderwold).

Lastig was soms dat het boekje al van 2009 is. Als er dan staat dat je rechts het bos in moet gaan terwijl er alleen maar heide te zien is, loop je wel even te zoeken. Om vervolgens bij het vinden van boomstronken te concluderen dat hier grootschalige kap heeft plaatsgevonden. Ook op de online supportsite zijn geen recente aanvullingen gepubliceerd.


We liepen door een bossengebied met hunebedden en weilanden. Weilanden zijn leeg (geen koeien, soms schapen) en stil ook, weinig of geen vogels te zien of te horen. In het landgoed Ter Braak in Eelde een ijsvogeltje!

Wat ons ook nu weer opviel: midden in de vakantietijd is het doodstil op de wandelpaden. Zelden tegenliggers. Dus als je nog wat anders wil dan op zwarte zaterdag in 800 km file staan bij 40 graden, heb ik wel een tip voor je. En overal is de appelgebak goed!

Volgende week naar Bali dat is weer iets heel anders.

Geen opmerkingen: