maandag 17 augustus 2015

Merdeka17 augustus is de dag dat Indonesië de onafhankelijkheid uitriep. 1945, 70 jaar geleden alweer. Dat wordt vandaag gevierd dus. 
In Sanur is niet zoveel te doen, maar op tv des te meer. Met de president en veel militairen.

Gisteren heb ik gedoken, een dagtrip naar Nusa Penida en Nusa Lembongan.
https://www.google.nl/maps/@-8.7420973,115.3901442,12z
Eerst naar Manta point, een ondiepe plek waar vaak Manta-roggen rondhangen.
En geluk ook vandaag weer een aantal die 'rondvlogen', want het lijkt net of ze vliegen zo sierlijk als ze rondzweven. 
Verder nog een peacock mantis shrimp (de sterkste bokser van de wereld!), snowflaked moray eel. Weet zo snel niet de Nederlandse namen.
Filmpje van een Manta uploaden gaat langzaam dus klik op de link
https://www.facebook.com/aartwedemeijer/videos/1113341685361510/

Dan verder met de speedboot naar de doorgang tussen de 2 eilanden. Door de doorgang wordt veel water verplaatst van de stille Zuidzee naar de Indische oceaan. Dus forse stroming. Je springt erin en een uur later kom je 2-3 kilometer verder weer boven. Hier veel hard koraal met veel vis oa zeer grote barracuda's. En nog wat grote vissen maar door de afstand net niet te determineren. Veel triggerfish in diverse varianten en veel kleine vis. Levendig geheel.

Het leven hier is verder best saai, zon van 6 tot 6, beetje wind. En erg rustig, de lokale bevolking klaagt daarover. Schijnt met annuleringen te maken te hebben door de vulkaanuitbarsting op Java waardoor vliegtuigen een paar dagen niet konden landen. Maar dat is voorbij de wind is gedraaid (passaat).

Overigens werd ik bij aankomst op het vliegveld vorige week zeer positief verrast. Een prachtig nieuw gebouw met ruime hallen, dat was 2 jaar geleden wel anders. Schiphol is wat dat betreft een zoekplaatje geworden, ik was echt even de weg kwijt. En ook nog mijn iPad die liet ik bij de veiligheidscontrole in het bakje liggen. Maar die werd gelukkig netjes bewaard. Pffff
En...op Bali geen VISA on arrival voor 30 euro, dat is afgeschaft voor Nederlanders.

Woensdag weer duiken bij Candidasa, staat bekend op de haaien en als het koud is, mola mola.Geen opmerkingen: