donderdag 12 februari 2015

Vogels vogels vogels


2600 meter hoog in de bergen is koud, vooral als het ook nog eens regent. De plek was mooi, uitzicht over de dalen. 'S Morgens lag daar de mist maar in de middag kwam het omhoog loste op en regende uit. En maar 9 graden. Gelukkig in de B&B een houtkachel.


Vroeg in de ochtend excursie naar een quetzal rehabilitatie project. Wat lage avocadobomen op een berg. Erg belangrijk, het basisvoedsel van de quetzal. En erg belangrijk dat ze laag zijn, want dan kun je het beest zien. Vorige keer (20 jaar gelden in Monteverde) zagen we er ok een, maar heel hoog in een boom, bijna onzichtbaar. Hier kwam er meteen al één maar die zat steeds met de rug naar de camera. Na wat lokroepen van de gids kwam een tweede en die ging er mooi voor zitten. Dus we hebben heel veel schitterende fotoos van alle kanten.


Na terugkomst een wandeling door het oerwoud achter de B&B maar dat bos was zo dicht dat er niet veel te beleven was. Behalve nevelwoud, natuurlijk met mossen en bromelia's en zo. Ook aardig veel bloemen.

Verder kwam het die dag tot niks vanwege de regen. Dus besloten om een dag eerder te vertrekken naar de Caribische kust. Ook kans op regen maar zeker hogere temperaturen!

Heliconia Island is een B&B dat gerund wordt door Nederlanders. "Ik vertrek" maar wel succesvol. Prachtige tuin met heel veel soorten heliconia's, vogels te over, brulapen en kapucijner-apen. 

Gisteren naar een oude vulkaan gereden met een waterval van 100m hoog. Tijdens de lunch bleven de kolibries af- en aanvliegen (er zijn 52 soorten in CR, en hier waren zo'n 5 a 6. Moeilijk te zien, ze zijn zo snel dat je er scheel van wordt. Ook nog een bananaquit (= ook een vogeltje).


S'avonds naar een kikkerfarm (frog's heaven), dit viel wat tegen want de boomkikkers wilden niet naar beneden komen. Wel een bullfrog en 2 supergiftige dagkikkers gezien, die laatste hebben leuke kleurtjes maar ondertussen...


Vandaag boomkruin-toer gedaan: aan een kabelbaan 300-800 meter per kabel, zwieren door de bossen, over de rivier. Dikke pret, mooie uitzichten. Eigenlijk niet zo eng als ik verwacht had, zelfs enkele filmopnames gemaakt tijdens een afdaling.

Morgen naar Turtuguero.

Geen opmerkingen: