zondag 8 februari 2015

De bergen in

Dinsdag
We slingeren de berg af, gaan linksaf en rijden recht toe recht aan naar het zuidelijke schiereiland  Corcovado. Hier hebben we 4 nachten geboekt in een sjieke Eco-lodge. Alles is hier gemaakt van lokaal hout en bamboe en leem. Mooi en vriendelijk.
We waren 20 jaar geleden ook al op dit schiereiland en hebben daar goeie herinneringen aan. Schreeuwende Ara's, trogons, toucans, doodskop-apen en vele andere dieren. 
Maar was het toen ook al zo heet en vochtig? Nu ieder geval wel! Ons grote huisje staat 300 meter het oerwoud in, douche is buiten. Bij het ochtendgloren veel lawaai van vogels en één keer ook brulapen.
Baird's trogon

Black mandibled toucan

Om diep het nationale park in te gaan moet je daar overnachten en dat gaan we niet doen. Het eerste stuk is niet interessant; dus we organiseren onze eigen vogeltochten op het terrein van de Lodge. En zien leuke vogels en een hele troep apen voor ons huisje.

Apies kijken mensen kijken


We gaan naar Puerto Jimenez, nu duidelijk een backpackbestemming. Het vliegveld is er nog steeds, destijds (20 jaar geleden) zijn we daar geland na 2 dagen wandelen in het park. 

Op een terras eindigen we via mail de discussie met het management van de verhuurmaatschappij: na (ook eerder al) enkele mailtjes komen we uit op 200 dollar compensatie en veel excuses en beloftes om de processen te verbeteren.

Else gaat op excursie naar een chocolade-plantage (chocolate is a vegetable), een dag later gaan we naar een indianendorpje. Beide excursies zijn leuk maar niet meer dan dat, prijzig voor het gebodene. 'S middags liggen we voor pampus op de  luxe bank op onze ruime veranda, nat en heet. Ondanks dat het de droge tijd is onweert het op 2 dagen, dat brengt geen verkoeling maar wel vocht. 28 graden en toch mistig.

Zaterdag 
Omdat Aart wil duiken gaan we naar Manuel Antonio, een natuurpark bij Quepos. 
Het hotel heeft een zwembad dus Else leest daar en Aart gaat duiken. Maar het was niet veel soeps, of juist wel: zicht net 3 meter. Weinig koraal, weinig vis.
'S avonds heten we perfecte sushi.

Zondag van de kust de bergen in. Uiteindelijk op 2600 meter in Mirador de Quetzal. Andere temperatuur!
Morgen gaan we naar de quetzal op zoek, vooralsnog moeten we het doen met de kolibries aan de feeders.Geen opmerkingen: