maandag 18 augustus 2014

Naar en in LehZondag.

De laatste avond in Lantang zijn we enige 3 gasten en we krijgen een heerlijk vegetarisch maal met nudels en een soort vegetarische balletjes. Super. Maar het was wel koud snachts! 


We rijden weg langs de wilde Indus door kleine dorpjes. De bergen zijn grijs maar soms ook groen aan de voet met bomen, weiden en akkers. Veel militairen hier ook weer. Na een bezoek aan Alchi, een eeuwenoud klooster met prachtige beelden en fresco's, besluiten we het volgende klooster over te slaan en alleen nog het Basgo klooster te bezoeken, dat deels uit zandsteen en leem is opgetrokken. De monnik zit hier onder begeleiding van de drum zijn gebeden te doen. 

De  bergen zien er uit als in de painted desert. Het landschap wordt steeds woestijnachtiger als we stijgen naar Leh.


Leh is de centrale toeristenplaats en dat is te zien. Veel guesthouses en er worden er nog meer gebouwd. Druk verkeer, veel mensen op straat. 5 maanden druk me toeristen, 7 maanden rustig. 


We hebben in ons guesthouse een afspraak met mevr. Lobsang, die de hele trip geregeld heeft. We vertellen haar dat de chauffeur Konchok een prima  vent is als chauffeur en ook gids. Hij is nu naar huis hij woont hier. We zijn bij hem thuis uitgenodigd volgende week, heel bijzonder! 


Maandag

Met de auto de berg op naar het oude kasteel, redelijk gerenoveerd. Mooi uitzicht over de stad, met op de achtergrond bergen met sneeuwtoppen. Maar ook is duidelijk dat Leh in een dorre woestijn ligt met her en der een waterbron.


Gerdalies en Aart gaan bergaf naar een internetcafé, Ans gaat met de driver nog een tempel (grote Gompa) bezoeken buiten de stad.


Het weer is weer stralend, de regen is weer voorbij en blijkbaar in Nepal neergekomen. Het guesthouse is goed, geen bedvlooien dat is meegenomen...


Morgen naar Nubravallei en dan gaan we nog hoger de bergen in tot 5600 meter (pas) en eindigen vrijdag bij Pangong tso op 4400 meter. Nu toegankelijk voor toeristen met een...speciale permit!

Geen opmerkingen: