maandag 22 januari 2018

Regen? Ja regen!

Regen? Ja, regen!


Donderdag: Omdat we niet ver hoeven vandaag maken we een uitstapje naar Swellendam. Daar is een museum, de Drostdy, onderkomen van de Landdrost van de VOC, waar alles verteld wordt over de strijd tussen de lokale bewoners (San), de Nederlanders, Engelsen en Fransen. Swellendam was het centrum van de machtsstrijd in deze regio. Met rechtszaal, Ambagswerf, politiepost en cellen. Het buitengedeelte bevat ook een rozentuin maar die stelt in de hitte en droogte niet veel voor.


Via Bredasdorp naar Arniston aan de kust. Een vissersdorpje dat geheel is volgebouwd met witte vakantiehuisjes. Maar het is laagseizoen en dus akelig stil. Het oorspronkelijke vissersdorp heet Kassiesdorp, gebouwd van kisten van schipbreuken, opgestapeld, geplamuurd met leem, rieten dak erop.

Gelukkig is er tv met BVN en we zien het stormen in Nederland en volgen de discussie over de gaswinning.


Vrijdagochtend is de auto een beetje nat! Dus eerst rijden naar het meest Zuidelijke puntje van Afrika: l'Agulhas= de naalden in het Portugees. Scheiding van 2 Oceanen, dus hoge golven en dan die naalden: meer schipbreuken dus. 


We doen de obligate foto niet, drinken koffie, eten appelgebak. Not very exiting. 

Via de binnenweg naar Die Mond (monding van de Heuningnesrivier), één van de beste wetlandgebieden van dit land. We maken daar een rondwandeling van 6 km maar zien minder dan 10 vogels (meeuwen niet geteld). Dat viel dus zwaar tegen, maar ja verkeerde seizoen en verkeerde tijd van de dag. Maar goeie wandeling. 

In de landerijen onderweg zien we wel leuke vogels: struisvogels, parelhoenders, blauwe en gekroonde kraanvogel, swartkorhaan, heilige ibissen en een soort bokjes??

En diverse jachtvogels.


We eten in het vissersdorpje Kassiesbaai, en familie-achtige setting, zelf wijn uit de koeling pakken. Met lekkere vis en mosselen.


Zaterdag rijden we weg in de regen. De hele dag regent het wel, niet hard, en het blijft warm. Onderweg lunchen we in Mosselbaai bij 'Gannet', best sjiek. En heel lekker.

In Knysna is het droog en warm, we eten in een restaurant aan het 'waterfront' een kopie van Kaapstad. We proberen wat lokale oesters. En meer vis. Eten is goed, niet duur en de lokale wijn is altijd goed en goedkoop. Wat dat betreft is het een prettig vakantieland.


Zondag rijden we naar de Robberg, een uitstekende rotspunt in zee met een 8 km lange rondwandeling. Onderweg wat mist en toch ook weer een aantal verbrande bossen en zwarte hellingen zoals we die elke dag wel zien. 

Op de rots volop zon, harde wind, steile klimmetjes en scherpe afdalingen, niet een makkelijk rondje maar met schitterende uitzichten. En heet, we drinken al het water op.


Een zwaar onweer eindigt de dag, met veel water. Dat kunnen ze wel gebruiken.  Maar we zijn hier 500 km van Kaapstad en of de buien daarheen gaan?


Nu zitten we alweer verder oost aan de kust, in Storms River Mouth Rest Camp, onderdeel van Tsitsikamma national park. Waar veel mensen kamperen maar wij niet. Wij zitten in een luxe "oceanette", een eenkamerappartementje met een groot raam met uitzicht op de woeste oceaan. Nog steeds regenachtig en de temperatuur is gezakt naar 22 graden. Morgen moet het beter worden en gaan we weer een wandeling doen.


--
Sent from Gmail Mobile op iPad/iPhone blog: http://aartw.blogspot.com

Geen opmerkingen: