zondag 19 januari 2014

Van de bergen naar de kust

We zijn nog steeds de hitte en de branden aan het ontvluchten. Maar de zon staat in Australië recht boven je hoofd, dus ook al is de buitentemperatuur hoog in de bergen maar 27 graden, het blijft heet.

We gaan naar de Snowy mountains, een groot berggebied, met de hoogste top van Australië, Mount Kosciezcy. Daar vinden we een N.P. kampeerplek aan een riviertje. Lekker om in te liggen en af te koelen. Misschien verstandiger om eerst je kleren uit te doen, denk ik achteraf.Else was er ff ingevallen

Alleen blijken er 's avonds erge horzels te zijn. Hoe meer ik er doodsla, hoe meer er komen. 's Nachts zijn ze goddank weg, maar 's morgens bij het ontbijt verschijnen ze weer. Wegwezen dus!

Een dagje toeren door het park, o.a op zoek naar een leuke kampeerplek zonder vliegen. Die is er niet (maar een ranger zegt dat het andere zomers veel erger is...)We kijken dus alleen naar de mooie uitzichten en rijden door naar Cooma. En daar eten we erg lekker Thais.

We gaan naar de (Oost-)kust, waar het een heerlijke koele 29 graden moet zijn, volgens de tv.
Aan de kust vinden we een hele mooie campsite, weer in een NP. Zo'n 20 meter boven het water staan we op een klein klifje, met beneden ons het strand. Zeewind en zeezicht, rustig. Fantastisch.
Een prachtige volle maan komt op boven zee.


Maan, Jupiter en Sirius

's Nachts zijn er "things that go bump in the night" tegen onze camper. Maar niet, zoals bij de buren, last van kangeroe's, possums en kleine ratjes die je in de nacht aankijken door het gaas van de tent en probeerden voedsel te stelen. Voordeel van een campervan. Bij de koffie wel een leguaan van een meter in de boom naast ons. We staan hier in een blooming zoo!

De volgende nacht weer een mooie plek, in een bos langs de kust. Drukker, maar het is ook zaterdagavond, dus dat is te verwachten. Op 100 meter van 2 baaien, en je kunt zelfs koud douchen hier.

Maar wij willen wel weer een warme douche en zitten (alweer? alweer!) in een motel. Nog 2 nachten te gaan tot Sydney. Morgen gaat Aart misschien duiken, maar voorlopig is hij de enige liefhebber en daar varen ze niet voor uit. We zullen zien. Morgen gaan we ook de hippycamper uitmesten en ompakken, klaar voor het inleveren van de auto en ons 5-sterren hotel in de laatste nacht.

De temperatuur in het hele land is nu gezakt behalve in Alice Springs dat even 20 graden koeler was dan Melbourne maar nu weer 40c. Er zijn nog 80 branden gaande aangestoken door het onweer, sommige erg groot.

Drank
Is hier voor minderjarigen moeilijker te bemachtigen dan bij ons. Er is geen alcohol in een supermarkt. Daarvoor moet je naar een bottleshop, waar je onder de 18 niet in komt. Soms is het een "drive thru". Sommige restaurants zijn BYO (bring your own) en dan kunnen ze corkmoney rekenen, 2 dollar of zo, voor het glaswerk.- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Hawke Street,Huskisson,Australië

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie verhalen Aart en Else! Ik begrijp dat jullie de volgende keer in Artis overnachten tussen de Leguanen? :-). Jammer van die vliegen en Horzels, blijkbaar hebben die zich aardig aangepast aan toeristen als optie voor extra voedsel. Geniet van de laatste dagen en ik hoop dat Aart nog kan duiken!
Peter