zondag 13 januari 2013

New Delhi

Toch wel erg handig zo'n pied a terre. Privé chauffeur met auto met CD-nummerbord, riant appartement in een ommuurde wijk etc. We zijn 2 dagen met Gerdalies aan het toeren geweest naar oude forten en moskeeën. Toeristen betalen 25 keer de entreeprijs van de lokale bevolking, Allah. Maar leuk om te zien, niet al te druk. En de temperatuur is prima ong. 20 graden. In huis is het koeler!

Gerdalies woont in het Zuiden van de stad, oud-Delhi is 30 minuten hiervandaan. Er wonen 16 miljoen mensen in groot-Delhi. Het telt als aparte staat, want toen ik gisteren een simkaart voor de telefoon wilde kopen bleek die niet te gaan werken in Rajasthan... India lijkt wat dat betreft op de Verenigde Staten met aparte belastingtarieven per staat, etc. Voor een prépaidkaart moet je pasfoto inleveren, kopieën van paspoort etc inleveren en dan werkt het pas over 2 dagen. Veiligheid is hier best een issue.

Het moderne leven rukt hier ook op, traditionele kleding verdwijnt bij de jongeren, shopping malls, Duits brood. Geen koeien in de straat. Dat zal de komende maand wel anders zijn in Rajasthan.

Nu nog ff lunchen op het dakterrras in de zon en dan naar de trein. We gaan naar Kota, 500 km zuidelijker.

Foto's op picasa.- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lala Lajpat Rai Path,New Delhi,India

Geen opmerkingen: