dinsdag 13 november 2012

Klaar voor onder water

In 2 dagen naar Khao Lak gereisd. Eerst met een bootje terug naar de kust, dan een privé taxi naar de grens (100 km voor €25). Daarna voornamelijk in minibusjes, 16 mensen in een busje dan zit je met je knieën wel knel. Maar een beetje hangen en slapen en dan gaan die 4-5 uren wel voorbij.

Vooral vlakbij de grens, aan de Thaise kant, veel militaire checkpoints. Het gebied is omstreden, moslims willen er een autonome staat vestigen. Ze schieten op politie en boeddhistische monniken, en laten bommen ontploffen in diverse steden oa in Hatyai afgelopen Maart. Maar er is niets gebeurd gelukkig.

Hier een live-aboard trip geboekt, al 3x eerder gedaan. Ben benieuwd of het koraal opgeknapt is na het blekingsproces 2 jaar geleden. Nu met Eden divers in een net nieuwe boot, ik begrijp dat het afbouwen niet helemaal gelukt is? We gaan het zien, ik kreeg wel discount van Tom die ik al 5 jaar ken en de Nitrox (met zuurstof verrijkte lucht) is gratis. Als het mengapparaat werkt....


Khao Lak verder is een stil kustplaatje 100 km Noord van Phuket, veel resorts op het strand die nu bezet worden door pensionado's (is mijn inschatting). Afgezien van in de zon liggen en bier drinken is er niets. Ja duiken natuurlijk maar mensen die dat doen trekken na een aantal duiken vaak direct weer verder.

Het weer is redelijk, veel zon maar tegen de avond wel een dikke tropische bui. Echt heftig. Maar de vochtigheid is hier lager dan in Maleisië en dat voelt beter aan. De NO moesson (droog en relatief koel) komt er aan.

Vanaf nu 4 dagen uit de lucht (afgezien van sms).

Geen opmerkingen: