woensdag 25 mei 2011

weer thuis

Na 2 weken werken eindelijk weer eens thuis. Ook mooi!

Else kwam ook nog vorige week, met Ryanair vanuit Eindhoven naar Marseille voor € 12. De peage onderweg toen ik haar ophaalde was duurder! En de flitsfoto's waarschijnlijk ook, ze zijn in Frankrijk tegenwoordig best actief met flitscamera's!

Met 8 mensen veel opknapwerk gedaan op de camping, muren witten, hekjes maken, electriciteit aangelegd/gemaakt, etc. etc. Het zijn leuke werkdagen, eerst uitgebreid ontbijten in de zon, dan werken, lange lunch in de halfschaduw onder de wingerd, dan werken en vanaf 5 uur in de zon aan de wijn.
Geen slechte CAO!


Zondag vroeg zijn we vertrokken naar Gueberschwir naar onze vaste wijnboer Humbrecht. Daar tot verrassing een nieuwe Rosé geproefd en gelijk een 4-tal dozen besteld. Totaal ruim 100 kilo wijn gekocht, binnenkort een feestje :-))
Via Duitsland teruggereden en vooral ten Noorden van Keulen (A31) was goed te zien dat Duitsland een heel ander (beter!) duurzaam energiebeleid heeft dan onze grijze Nederland. Overal zonnepanelen op grote schuren en ook veel windmolens.

De zonnepanelen hier thuis doen het weer prima en met deze mooie maanden wordt er flink geleverd, in April ruim 220 kWh en in Mei al 170. Bij thuiskomst de afrekening van Greenchoice gevonden en we krijgen fors geld terug.

Nu hier thuis eerst zaken op orde stellen. En een feestje voorbereiden...

Geen opmerkingen: