dinsdag 29 september 2009

Vertrek naar India

Zondag vertrek ik naar India voor ruim 2 weken. Ik ga naar Rajastan, in het Noorden van India. Daar in een kleine dorpsgemeenschap loopt al jaren een project om de dorpsbewoners (vooral de vrouwen) meer inkomen te laten verdienen door het maken en verkopen van producten zoals textiel. Dat verkopen gebeurt dan voornamelijk aan de toeristen die in het nabijgelegen tijgerpark op bezoek gaan.
Dit tijgerpark is ook de achtergrond van het hele verhaal want ooit zijn de bewoners van hun land verdreven om het park op te richten en te omheinen.

De organisatie die dit initiatief heeft genomen wil ondersteuning bij de verdere uitbouw van de organisatie. O.a. wil men exporteren omdat in het moesson seizoen er nauwelijks inkomsten zijn omdat het park dan gesloten is. Maar exporteren is heel wat anders dan in lokale hotels en winkels verkopen.

Via de organisatie Sharepeople ben ik in contact gekomen met de leidinggevende van het project, Ujwala Johda. En zij heeft me gevraagd om te komen om samen aan een bedrijfsplan te gaan werken.

Het droge seizoen is nu net aangebroken, de winter komt eraan maar de temperatuur is nog hoog (36C). Dus dat wordt puffen. De muggen zijn ook nog actief, ook overdag (Dengue), dus dat wordt Deet smeren, geen fijn parfumgeurtje :-((

Om vast in te lezen kun je hier kijken (online vertaling vanuit het engels), fotoos van het project staan hier. Via het blog zal ik straks ook verhalen doen en fotoos zetten.

Geen opmerkingen: