vrijdag 13 december 2013

Het is ver maar dan heb je wel wat

Australië stond al langer op het lijstje. Enkele jaren geleden zijn we naar nieuw Zeeland geweest maar om daar Australië even 'bij' te doen was gekkenwerk.
Dus nu geheel en alleen down under. En via ticketspy tegen een goedkoop business class ticket aangelopen, voor twee oudjes geen gekke deal.

Else heeft familie wonen in Cairns (Carla) en Adelaide (Ella). Die zijn al 50 jaar geleden geëmigreerd uit Assen. Dus dat wordt heel bijzonder om ze weer te zien. Overigens is Ella uit Adelaide enkele jaren geleden bij ons op bezoek geweest.
En verder kennen we Evelijn en Age, van mijn werk vroeger maar ook van ons bezoek toentertijd in nieuw Zeeland. Zij wonen nu in Adelaide.

Het vliegen is comfortabel maar de jetlag wordt 10 uur, dat is heftig.
Onderweg een tussenstop in Abu Dhabi, uit de lucht een grote zandbak en op de grond een grote bouwput. Maar wel een leuke lounge, rugmassage en ff douchen. De geneugten van een duur ticket.

Naar Sydney was veel slapen dus we kwamen zeer uitgerust aan. En omdat de kamer nog niet vrij was gelijk de stad ingegaan, met de trein. Retourtje stad (15 minuten hooguit) $30 dat is 20 euro. Toeristen zijn de cashcow als je vertrekt vanaf station vliegveld betaal je 4x zoveel dan vanaf andere stations. Onze taxichauffeurs op Schiphol zijn nog heel redelijk met hun prijzen!
In het centrum het bekende Opera-gebouw. En de grote brug waar je als durfal ook over de hoge boog heen kan lopen onder begeleiding en aan een touw. Mij niet gezien. Onder de brug is het heel oude Sydney met kadegebouwen, een kerk en oude hotelletjes. Deels verwoest vanwege de bouw van de brug in 1932. Maar ook verwoest door allerlei moderniteiten als de hoge gebouwen van het business district en een landingsbaan voor charterschepen. Jammer.
We lopen nog even door de botanische tuin, mooi rond het gouvernement house. Maar we zitten er door en gaan naar het hotel om wat te slapen.

Vrijdag vroeg op was geen probleem al om 3 uur wakker. Met Tiger air naar Cairns gevlogen, dit is tropisch Australië. 30 graden en vochtig en groen. Hier woont een nicht van Else die 55 jaar geleden naar hier is geëmigreerd toen was zij 18 jaar. Ondertussen over de hele wereld gewoond maar nu weer hier in een mooi huis met zwembad. Al 55 jaar niet met elkaar gesproken dus heel wat bij de kletsen.


We verkennen de stad o.a een openbaar zwembad zoals bij ons een trapveldje is: geen hekken je kunt er gewoon in. Mooi centrum en lekkere koffie. We doen wat boodschappen en gaan naar het huis van Carla en Gianni en kletsen verder en hangen met wijn in het zwembad. Nog even op een veldje kijken naar wallabies (kleine kangoeroes) En vallen alweer vroeg om.
Om 6 uur wakker, de zon is al op en de vogels fluiten, allemaal onbekende liedjes. Na het onweer van gisteravond wordt het een prachtige dag. Heet en vochtig.
Vandaag de camper halen en de spullen erin. En zondag gaan we 2 dagen duiken op de Great Barrier Reef.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Poolwood Road,Kewarra Beach,Australië

Geen opmerkingen: