vrijdag 8 februari 2013

New Delhi

De trein naar Agra was niet erg snel. Over het algemeen is de snelheid ongeveer 50 km/uur, rijden gaat snel maar dan staan we weer 10 minuten in een station, omdat ......(vul zelf maar in, de juiste oplossing is goed voor een prijs).

Agra kan op één dag gedaan worden: Taj Mahal, het rode Fort, Baby Taj (kleiner maar ouder en mooier dan de grote, minder druk en goedkoper, kortom een aanrader) en het park tegenover de grote Taj. That's it, been there done that no T-shirt.Vanuit onze homestay horen we weer veel vuurwerk en muziek van trouwfeesten, de sterren staan blijkbaar heel gunstig op dit moment.

De volgende dag in de taxi naar Fatehpur Sikri wat een fort en een tempel bevat, maar ook als tourist trap gezien kan worden. Ook de lokale bezoekers hebben last van alle verkoop(st)ers met kralen, postkaarten en de hele meuk. Het is ons laatste fort!
In de tempel doen we wens (komt binnen een jaar uit) door wat bloemen op het graf te gooien en een wollen draadje te knopen aan het raam.

In de tuin van Birders' Inn in Barathpur ontmoeten we een Nederlands echtpaar van 82 die hier al 16 jaar vogels komt kijken (3 weken lang). We mogen hun gids morgen lenen, zij gaan naar de apen elders.

Het Keoladeo vogelpark is een verademing: alleen maar fietsen, fietstaxi of wandelaar zijn toegestaan. We gaan helemaal tot het eind door een droog en daarna nat plasdras gebied met vogels, vogels en ook herten, zwijnend, waterbok en jakhals. Heerlijke dag.
We zitten stukken op de fietstaxi maar lopen ook grote stukken (beetje zielig om zo'n tanig mannetje 2 witnekken over een oneffen pad te laten vervoeren), zien van alles en genieten. Zie de foto's.


En nu zijn we weer in het luxe appartement van Gerdalies met echte koffie en bruinbrood met kaas. Was nog even afzien vanochtend, 5 uur op en in de kou met een tuktuk naar het station waar de trein 45 minuten vertraging bleek te hebben. Maar in Delhi staat dan een dikke 4wd met Raj de chauffeur klaar en is alles vergeten.

Van het weekend nog wat in Delhi bekijken en o.a. een wandeling met (ex-)straatkinderen als gids door de slums. En wat inkopen.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lala Lajpat Rai Path,New Delhi,India

Geen opmerkingen: