maandag 31 augustus 2009

weekje vakantie op Corfu

Om de verbouwing van het dak te ontsnappen zijn we een weekje weggeweest naar Corfu.
Even rust.

Corfu is een groen eiland, groener dan de andere eilanden van Griekenland, omdat het er regelmatig regent. Dat maakt het een mooi eiland. Maar verder is het er normaal warm (31C) en volkomen ingericht op het toerisme: veel hotels en restaurants.
Ik heb er 3 dagen gedoken bij Achilleon en dat is prima bevallen. Gelegen aan de westkant beschikt het over mooie duiklocaties: riffen, grotten, tunnels. Een tegenvaller was de hoeveelheid vis: eigenlijk bedroevend weinig. Dat is rond heel Corfu slecht en het wordt nog slechter. De Middellandse Zee wordt zwaar overbevist en illegale middelen (dynamiet) worden nog steeds gebruikt. Maar de duiken zelf waren relaxed, het zicht prima (15-20meter) en de temperatuur verrassend goed (oppervlakte 26C, 20C op 15m diepte.)
Met nachtduiken schijnt het zeeleven beter te zijn maar die heb ik niet gedaan.

Na deze 3 dagen hebben we een auto gehuurd en het eiland bekeken, oa. het klooster in Kerkyra, Achilleon museum en de hoogste berg (917m). Voor vogelen is het geen goed eiland, nauwelijks wat te zien alleen 's nachts wat te horen (uilen).
De meeste stranden hebben stenen maar aan de Westkant zijn enkele zandstranden en dat loopt toch wel lekkerder de zee in.
Verder veel bij het hotel gezeten met een groot zwembad. En 's avonds eten in Gouvia (9 Muses is de aanrader).

De laatste avond nog een ontzettende onweersbui gehad met overstromende straten. Maar we hadden geluk en liepen droog heen en weer.

Vandaag weer terug op Eelde, ook lekker, zo uit het vliegtuig hup in de auto en 10 minuten later weer thuis aan de koffie.

Het dak is weer een stuk verder, de Westkant is dicht en de Oostkant is nu ook kaal. Maar het gaat nog wel 2 weken duren voordat het klaar is schat ik zo in.

fotoos van de vakantie en de vorderingen op het dak op picasa.

Geen opmerkingen: