donderdag 15 oktober 2009

Het loopt tegen het einde

De dagen gaan zo snel dat ik niet precies meer weet waar ik mee bezig ben geweest.
De dagen zijn ook heet, het is 33C en er is geen airco in het Centrum. Dus dat is de hele dag zweten. Een ventilator aan het plafond geeft wel verlichting maar daardoor blijft mijn verkoudheid maar doorzeuren.

Gisteren begonnen aan het opstellen van een Bedrijfsplan. Dat is een proces van weken dus dat zal niet klaar zijn als ik vertrek.
Eeen belangrijk onderdeel daarvan is de sterkte/zwakte analyse. Dat heb ik gisteren voorbereid en voor zover mogelijk, vandaag besproken met Ujwala. Dat ging redelijk hoewel ze vaak wordt weggeroepen bijv. omdat er klanten zijn in de winkel die wat meer willen weten over de achtergrond van Dastkar Ranthambhore, het redden van de tijgers en het verschaffen van een inkomen aan de inwoners van de dorpen. Niet te lang want de gids staat op tijd, en als het verhaal te lang duurt kopen de klanten niks omdat de gids ze weer de bus injaagt..............

Vandaag een eerste inkoop gedaan van een shirt met tijgerprint erop. Mooi shirt, goede kwaliteit. Dus daar ga ik meer van kopen. Er worden mooie spullen gmaakt en de kwaliteit (afwerking) is prima (er zijn veel kwaliteitscontroles in de produktie).

Eind van de middag naar het fort in het tijgerpark geweest. Het park is groot en tot aan het fort vrij toegankelijk. Verder doorrijden is slechts voorbehouden aan speciale auto's die op zoek gaan naar de tijgers. Soms zien ze één of meer, soms (meestal) niet...

Het fort is tegen de bergwand gebouwd en ziet er onneembaar uit. Veel apen en vogels, mooie vergezichten.
Boven een Hindoe-kloostertje omzoomt door eettentje.

Morgen verder werken aan het bedrijfsplan. Om 4 uur is er een festiviteit vanwege het Diwali feest, een nationaal feest (Lichtjesfeest) dat 4 dagen duurt. Zaterdag en zondag zijn dan vrij en maandag reis ik naar Delhi om mijn vliegtuig te halen. Het plan is nog wel om zaterdag een vogeltrip te doen, of ik nog een echte tijgertrip ga doen ben ik nog niet uit. Hitrate is wel laag.

Kortom het loopt tegen het einde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om deze berichten te lezen, Aart. Je geeft aan dat door het toepassen van relatief eenvoudige organisatieprincipes en gerichte aandacht het bedrijf verder kan worden geholpen.
Wat ik mij afvraag is wat er gebeurt als de interventie is gestopt, want karakters veranderen niet zo snel en terugvallen in oude patronen zal snel kunnen gebeuren. Is er ook iets m.b.t. "nazorg" georganiseerd? Hoe worden de "nieuwe" managers verder begeleid? En Ujwala?

Jaap Last