zaterdag 17 oktober 2009

Een sterkte-zwakte analyse leidt tot een strategische discussie

Donderdag bezig geweest met de SWOT-analyse. En daar kwam oa uit dat het oorspronkelijke doel van de organisatie (de tijger behouden door te zorgen dat de bewoners niet meer het territorium ingaan van de tijgers om hout te kappen of hun vee te weiden. En dit weer te realiseren door werkgelegenheid te creƫeren voor de inwoners, vooral vrouwen, in de textiel-industrie, de tweede industrie in omvang van India),onderontwikkeld is gebleven omdat de focus nu vooral ligt op het runnen van het bedrijf zelf (waar nu 6 dorpen aan meewerken, terwijl er nog zeker 10 niet meedoen.).

Kortom, de strategische discussie is nu: hoe verder te gaan, te zorgen dat de andere dorpen ook bereikt worden. Moet het bedrijf een zelfstandige BV worden, hoe dan met het logo, met de naam, wat voor juridische status, wat gebeurt er met de winst van het bedrijf en als we het onder een speciale wetsartikel registreren kunnen we de winst dan behouden, etc.

Kortom, een strategische discussie waarbij wat-en-hoe door elkaar lopen. Een discussie die al 2 jaar loopt maar niet op papier staat en niet afgerond wordt omdat de day-to-day werkzaamheden zoveel aandacht vergen. (Nu er 3 leidinggevenden zijn aangewezen, is dat geen argument meer, dus de discussie moet nu verder gevoerd en afgerond worden.)

Zaterdag - vandaag- werken we hier nog weer aan. En het is Diwali, het grote lichtjesfeest!

Vrijdag om 4 uur was er een Diwali bijeenkomst waar op het Centrum waar er gezongen werd, gedanst, en cadoos uitgereikt. Ik kreeg ook (zoet eten en een India's lunchbox), inclusief een rode stip (streep) op mijn voorhoofd.

Vanochtend vroeg uit vogelen geweest, niet veel gezien maar wel leuke nieuwe. Morgen nog een ochtendtocht naar het tijgerpark (toch maar wel) en dan inpakken, maandagmorgen vroeg in de trein naar Delhi. Terug van 33C naar 13C begrijp ik uit buienradar.
 

Geen opmerkingen: