vrijdag 26 februari 2010

Zuideiland!

We zijn op het Zuideiland aangekomen en logeren bij Evelijn en Age. We kennen Evelijn van het werk, en zij en Age zijn 4 jaar geleden naar Nieuw Zeeland geƫmigreerd. Leuk om te praten over hie het hier gaat met werk en leven. Ze woonden eerst in wellington, maar nu gaan ze in Nelson wonen. Komende week krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis. Tot die tijd wonen ze in een huurhuis in Mapua, vlakbij, en daar zitten wij nu dus ook.

De afgelopen periode hebben we het stuk van Rotorua naar Wellington gereden. Nog een heel mooi vulkanisch gebied bezocht (Hidden Valley, zie fotoos op Picasa), en daarna bij de hoogste vulkaan geweest in het National Park (Ruapehu). We wilden daar naar het kratermeer lopen op 2672 meter (vanaf 2000m) maar dat is mislukt omdat het bewolkt en mistig was in de ochtend en de skilift waarmee we de eerste 400 meter zouden overbruggen, niet ging. Dat was wel een domper.

Toen dus maar doorgereden naar Wanganui, halverwege naar Wellington en daar wat gelezen. Else wilde nog oefenen met zingen maar dat heeft ze niet gedaan. Dat wordt wat met de mei-uitvoering....

Donderdag zijn we naar Wellington gereden waar ik al eerder contact had gelegd met een zendamateur. Hij heeft ons de hele stad en omgeving laten zien, van kabelbaan tot museum en alle baaien in de buurt. In het museum was plotseling nog een heel optreden van een Maori-zanggroep. De hele excursie was prachtig maar vermoeiend. Afgesloten met een dikke biefstuk en we konden bij hem ook slapen, fantastisch Bob tnx!

Vrijdag de overtocht met de boot, 3 uur, het laatste uur vaar je een fjord in, heel spectaculair. Dolfijnen en veel zeevogels oa. Jan van Gent

De eerste indruk van het Zuideiland is dat het gebergte anders is: hoger en veel meer naaldbos.
Het klimaat in Nelson is veel beter dan in Wellington terwijl hemelsbreed de afstand maar 80 km is. De bergen en de Cook-straat tussen de eilanden hebben enorm veel invloed. Hier heb je veel wijnboerderijen die hebben we op het Noordeiland nauwelijks gezien.

We blijven nog een dagje bij Evelijn en gaan dan verder naar het Abel Tasman park en dan verder naar het zuiden afzakken. Vanavond dik doun in toen (BBQ).

Geen opmerkingen: