dinsdag 9 februari 2010

Coral Coast (zuidkust)

Gisteren na het ontbijt gesnorkeld, mooi koraal vlak voor de deur en dus ook veel vis. Daarna hebben we ons Bounty-eiland verlaten en zijn teruggegaan naar het Hoofdeiland.
Daar een auto opgepikt (een SUV, wat een groot ding!) en naar het vliegveld. Met wat zoeken de balie gevonden waar we wat geld voor geleden onkosten konden krijgen: F$ 200, ongeveer € 75. Meer zat er niet in zei de dame.

Toen naar de terminal en ja! de bagage stond er in een opslagruimte. Aan de etiketten te zien was de bagage al in Nieuw Zeeland geweest :-)) maar verder ongeschonden uit de wereldreis gekomen.

Met de auto naar het Wellesley resort gereden. Het land is heel groen (regentijd) en vrij ruig. Dat laatste is logisch, het is ontstaan door vulkanische uitbarstingen. Palmen, bossen maar ook suikerrietplantages. Dorpen meest van golfplaten daken-huizen, maar soms ook zie je de traditionele huizen: rieten dak en zijkant van palmbladen.
Het rijden is op zich simpel, in de dorpen moet je oppassen daar liggen forse drempels zelfs 20 km is dan nog (te) snel.

Ook dit resort is weer prachtig, zwembad, palmen, mooie tuin en strand met koraal. Eten nog beter. Vanmorgen regende het hard. Het is hier klammer dan op het eiland. Maar wel 34C, net uit te houden dus.
We zitten in een valleitje dat naar de zee loopt, aan het eind van 4,5 km ongeplaveide weg. Van het valleitje is een mooie tuin gemaakt.

Vandaag weer een duik gedaan kon ik eindelijk mijn nieuwe duikhorloge uitproberen.
Duik zelf viel tegen, enkele haaien en een schildpad dat was het wel, slecht zicht.
Ook het snorkelen voor de deur viel tegen.

Morgen naar de hoofdstad (Suva) en dan verder tegen de klok in naar het Noorden langs de oostkust (Rakiraki) weer naar een resort.

Er staan wat fotoos op picasa klik via de website.

Geen opmerkingen: