vrijdag 8 augustus 2014

Srinagar

Srinagar


Na een korte vlucht met een etterkind achter ons in Srinagar aangekomen. Wederom weer wat papierwerk (zo nu en dan vul ik gewoon maar wat in, ze lezen het nauwelijks) en naar ons hotel gebracht. De reisorganisatie waar Gerdalies alles geregeld heeft, doet het goed.


Kashmir is omstreden gebied, zowel vanuit Pakistan als van binnenuit (moslim-extremisten). Door de historie is dit overwegend moslim gebied niet bij Pakistan gekomen tijdens de grote opsplitsing. (Dus ook geen bier 😤)

Er zijn veel militairen op straat, checkpoints op hoeken, etc. 

Het is ongewoon warm, bijna 30 graden. Er valt ook meer neerslag dan vroeger, veroorzaakt door de opwarming van de aarde.


De vandaag 8-8 een rondtoer. De houten moskee als eerste het is vrijdag dus vanmiddag kunnen we er niet in. Maar we mogen er niet eens in als niet-moslims. Een andere moskee mogen we wel in maar met strenge kledingvoorschriften. Mijn harem volgt netjes.

We lopen door de straatjes, Kashmir heeft een heel eigen stijl van bouwen.


We drinken koffie in een 5 sterrenhotel op de berg en rijden langs het grote Dal meer. Hier liggen honderden hotelboten, een overblijfsel uit de Engelse bezettingstijd. We doen 2 Moghul tuinen met leuke kanaaltjes met water. De Indiërs willen steeds met ons op de foto op een gegeven moment zijn we daar wel moe van.
Nog ff shoppen in het arts emporium en dan weer naar het hotel, genoeg. Morgen om 7 uur een lange dag rijden, de bergen in!

En voorlopig geen internet meer. Dat wordt afzien...

Geen opmerkingen: