vrijdag 27 december 2013

Canarvon gorge national park

Twee nachten in een national park. We komen aan zonder eten, maar de aardige mevrouw van de camping opent de winkel voor ons, zodat we toch een kerstmaal hebben: lamskoteletjes op de barbecue met brood en mosterd. Lekker hoor!


De volgende dag om 5 uur op en om 6 uur lopen we al in de gorge, naar de Art Gallery. Dat is een hoge zandstenen wand met heel veel Aboriginal Rock Art. Rode handen en boomerangs en vulva's en emu-pootafdrukken.Indrukwekkend. Dan andere zij-canyons in voor het amfitheater, de mostuin, een grot. Steeds de rivier oversteken over grote keien. Het is een wandeling van een uur of 5, 15km alles bijeen en als we terug zijn bij de auto is het midden op de dag en heet!Zwemmen in de Rock Pool, in bellen van warm en koud water. Ik schrik een kangoeroe op als ik in de schaduw wil gaan zitten. Sorry! Ze lopen hier overal, zelfs op de camping. Niet in groepen zoals de wallabies, maar steeds één of twee. Ook heel veel dooien langs de wegen.

Het enige probleem is nu nog dat we niet weten of we voldoende benzine hebben om de volgende pomp (over 150 km) te halen. Volgens het boekje hebben we een tank van 55 liter, maar na 35 liter verbruik (350 km) ligt de meter al ver in de hoek...

'S Morgens dus om half 7 weg, zonder airco, dat kan nog om die tijd. We zien een groepje trappen en ontwijken nog wat kangoeroes.


De laatste kilometers tellen we af, maar we redden het. Pfff.

Wat boodschapjes om de voorraden aan te vullen, waaronder pinda's bij de Spar (sic!).En dan kan de airco weer aan, want het is heel heet (dat dachten jullie al). We rijden pal zuid om een beetje verder van de woestijn te raken en zitten nu op de grens van Queensland en New South Wales in een motel met airco. Nachtje luuks!We dachten dat het overal druk zou zijn vanwege de kerstvakantie, maar niks hoor. Het is juist low season hier, en veel zaken, incl. veel informationcentres zijn dicht. Misschien zit iedereen aan de kust???

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Carnarvon Highway,St George,Australië

Geen opmerkingen: