woensdag 25 december 2013

Het binnenland in


Na 1000 km verlaten we de A1 Bruce highway. Dat is een 2-baansweg met soms een inhaalstrook, van Cairns naar Brisbane. Net zoiets als de N33 en aan de kruisen langs de weg te zien, ook net zo gevaarlijk.
Vaak 100 km, maar ook 80-60-70 en soms 40. Net zo erg als in Nederland. Hoofdwegen hebben nummers én een naam.

We draaien nu van de kust af. Bij Marian gaan 50 km van de route af naar Eungella national park waar we een prachtige camping vinden op de berg. Lekker koel! We zien in de rivier een vogelbekdier (ja! Gezien!), kleiner dan gedacht en hij vist met zijn ogen dicht.De volgende ochtend bekijken we allerlei vogels en bloemen op de camping: een goeie plek. We maken nog een wandeling door het regenwoud. Op de terugweg is de koffietent met apfelstrudel dicht *! Dat valt dan weer tegen.
Verder naar het zuiden. Was het landschap bij Cairns tropisch regenwoud en veel suikerrietplantages, nu wordt het meer en meer savanne. Heet en droog. Eindeloze wegen met links en rechts ranches en koeien langs, en een enkele keer op de weg. Veel dode wallabies langs de weg. Maar dat zien we al dagen.

In Dingo passeren we de Zuiderkeerkring, nu is de zon altijd noord van ons.
We rijden naar het Blacktown tableland national park en proberen te registreren hetgeen natuurlijk mislukt. En kamperen op een prachtig plekje in een doodstil bos, 15 km van de hoofdweg af en 800 m. hoog, dus prettige temperatuur. Pied Currawongs (een soort ekster) proberen onze nootjes te stelen, opletten dus!
Een bijzondere kerstavond. Stille nacht, dat zeker.

We liggen er vroeg in, op de langste dag van het jaar gaat de zon hier rond 7 uur onder. We rijden richting zuidwest dus de dagen gaan nu lengen (!!). S morgens maken we wat wandelingetjes en vertrekken dan naar Blackwater, het mijncentrum van Australië. Er rijden treinen van 300 meter gevuld met kolen. We tanken vol in de enige pomp die open is (1ste kerstdag), de rest van de dag is alles gesloten wat we zien aan winkels. Via gravelwegen naar Rolleston om te eindigen in Canarvon Gorge National park. Vandaag 31 c, morgen 40 is voorspeld 😓. Maar snachts zou het wel

Meer foto,s op Facebook.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen: