maandag 23 december 2013

We zijn iets te laat

Paronella park, daar stonden we. Een Spaans kasteel, afgebrande ballroom, waterkrachtcentrale in een tropisch park. Gebouwd door een verdwaalde Spanjaard die zijn droom hier bouwde. We kregen een rondleiding. Bijzondere plek.

In Innisfail bij de VVV informatie gevraagd over kamperen in national parks. De dames legden het mooi uit maar waren niet blij met het systeem: het komt er op neer dat je een callcentre moet bellen als je ergens wilt kamperen, óf vantevoren via Internet boeken. Maar wij weten niet waar we op een dag terecht komen en buiten de steden is er niet altijd gsm dekking.

Oplossing van de VVV-dames: gewoon gaan staan en ikke-niet-weet-en-de-gsm-doet-het-niet spelen als er controle komt. Dus dat gedaan, heel stil midden in het bos, prachtig plekje. Met bbq trouwens, waar we grote garnalen en courgette op hebben gekookt. Heel Australisch. Dat is het leuke van een campervan. En geen controle gehad :-))
Het slapen in de bus gaat goed, we krijgen al een routine van opbergen, bed opmaken (groot genoeg, dat bed), gordijntjes hangen. De achterklep blijft open voor de frisse lucht en we hebben een fan voor als er geen wind is.

S morgens de berg op gelopen naar de waterval, maar het is nog niet echt regentijd. Dus een valletje. Hete en natte wandeling, dus daarna nog een douche.

Doorgereden over Bruce highway naar Townsville en geboekt voor Magnetic Island. Een soort Schiermonnikoog dachten we. Ondanks het vakantieseizoen is het leeg. Hoogtepunt daarstraks was de bingo met 30 mensen. We zitten niet in dat resort, overigens, maar aten er. Veel winkels en appartementen staan te koop. We hebben geboekt voor 2 nachten maar vluchten na 1 al weg. Het is hier wat te relaxed en we moeten nog heel ver. We voelen ons onrustig en gaan ver rijden tijdens de Kerst!

We zijn eigenlijk een maand te laat. Het is boven de 30 graden en in de hitte is het lastig om overdag dingen te ondernemen. De zon brandt hier, we zitten nu op de zuiderkeerkring. Pas om een uur of 5 wordt het een temperatuur om iets te doen en om half 8 is het donker.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:The Strand, Townsville, Australië

Geen opmerkingen: