donderdag 2 januari 2014

We zijn in Adelaide!

We waren van plan een fors stuk door het binnenland te rijden om een beeld te krijgen van de grootte en leegte van Australië. Niet echt de outback in (te heet en te ver), maar wel langs de grenzen ervan. Dat beeld hebben we inmiddels wel.
Dagen gereden door oneindige velden van droog gras en graanstoppels (al geoogst). Koeien en soms schapen. Dooie kangeroe's langs de weg. 2-baans, slechter dan de Groningerweg ook als je bijna stilstaat hobbel je nog.
Er wordt erg veilig gereden, dat is heel ontspannen.

Onder bomen ligt veel dood hout, daar worden wij wat hebberig van. Maar wie heeft brandhout nodig in deze temperatuur?
Het is bloedheet, 40 graden, dus we nemen 2 nachten een motel (met zwembadje en airco). We zijn niks te beroerd om zo nu en dan luuks te doen.

We zijn inmiddels door New South Wales heen en in Victoria, die wel zomertijd kennen en dat scheelt meteen een uur licht. Om 5 uur staan wij echt niet op, hoeveel lawaai de Cookaburra's en de parakeets ook maken. En beter om 9 uur donker en naar bed dan al om 8 uur.

We hebben 2 keer gegeten bij de RSL. Dat staat voor zoiets als oorlogsveteranen (ook de moderne zoals uit Afghanistan). Het is een groot sociaal gebeuren met gokhallen, tv met cricket en paardenraces, bar en keuken. 60+ ers, zoals wij, hebben korting :))Daarna zijn we de bergen in gegaan: N.P. Mount Kaputar. Dat is wel 1400 m omhoog en koelt inderdaad lekker af snachts. Dan is het weer erg leuk om een hippycamper te hebben. Mooie vogels gezien!
We maken daar 2 hikes maar besluiten de volgende dag toch verder te gaan: hoe lager je komt op de berg, hoe méér vliegen.

De volgende 2 nachten hebben we ook doorgebracht in National Parks: In Goobang NP en in Cocoparra NP. Allebei, verbazend genoeg, gratis, 's nachts koel, en leeg op ėėn andere camper na, 2 hectare camping met voorzieningen zoals bbq en wc. Geen water, maar dat hebben we zelf.


Prachtige sterrennachten. 'S nachts vliegt er een koekoek over maar bij nader inzien is het een uil, de zuidelijke boobook. Goed luisteren om het verschil te horen! Verder zien we weer een nieuwe kleur parkieten en bijeeneters.Op oudejaarsavond hebben de aardige buren champagne, de avond kan niet meer mislukken. Korte avond overigens: voor 10 uur liggen we er in. Gelukkig Nieuwjaar, iedereen!


Na 3 dagen park zonder douche zijn we wel smerig, dus vandaag weer een motel met airco en douche. Het is ineens weer 40 graden dus goed getimed. Onderweg emu's gezien! Het is nog minder dan 400 km naar Adelaide, dus morgen komen we daar aan.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Rebecca Place,Flagstaff Hill, Adelaide,Australië

Geen opmerkingen: