donderdag 19 december 2013

We zijn onderweg

Zaterdag de camper opgehaald. Na uitleg weer naar Kewarra beach gereden, links rijden hier. Daar flink bijgepraat en in het zwembad rondgehangen, kon minder.

Zondag vroeg naar de stad, op de boot naar Great Barrier Reef. Behoorlijk volle boot. Na 1,5 uur aangekomen bij de Outer Reef en daar 2 duiken gemaakt en Else heeft gesnorkeld. Viel niet mee, koraal en vis is niet overweldigend. Daarna op de hotelboot in een mooie kamer en weer 2 duiken gemaakt.De volgende ochtend weer 3 duiken en toen weer op de snelle boot overgestapt en terug naar huis.
Het duiken was niet super, je hoeft er echt niet de 1/2 wereld voor over te reizen. En de duikvoorschriften zijn erg streng. Gelukkig had ik een leuke buddy gevonden (Canadese medicijnstudente die steeds riep "the best buddy ever!") en hebben we mooi koraal gezien. Vooral op de nachtduik veel grote Travally's en haaien.

Dinsdag naar het noordelijkste puntje van onze reis, Mossman gorge. Een rondleiding door het bos gedaan met een aboriginal gids, heel interessant! Kom je toch veel te weten over gebruik van bv. de bast van de papertree: om babies in te verpakken, of doden in te begraven, als dakbedekking, om rook te maken voor ceremonies en nog meer. Over eetbare en giftige planten, rotan met haakjes om wormen mee uit een boom te hengelen, stinging tree (heel erg, blijft maanden jeuken!). Over lichaamsbeschilderingen, heel persoonlijk. Leuk!


Langs de kustweg teruggereden, met mooie uitzichten over de zee.
Eind van de dag naar het strand waar Christmas carols, vreemde gewaarwording bij 30 graden.Woensdag naar Kuranda, een bergdorp boven Cairns. We gingen met een scenic train omhoog, mooie vergezichten. Boven wachtte Carla die ons de omgeving liet zien oa het huis waar ze 17 jaar gewoond heeft. Het dorp is ooit ontdekt door hippies en in het centrum is dat duidelijk te zien. Jammer dat we onze hippiecamper niet bij ons hadden!
Vogelpark, waar Aart de knop van zijn petje is kwijtgeraakt aan een parakeet en vlindertuin met erg vrolijke gids. Ook met goeie uitleg, trouwens.


Met een kabelbaan in 1,5 uur weer naar beneden. Zeer de moeite waard, over de boomtoppen met vergezichten.
Daarna gedineerd aan de beach met Carla en Gianni, als afscheidsdiner.

We hebben het zeer goed gehad bij hen, lekker eten en veel te veel alcohol (dank je wel, Gianni!), zwemmen, praten. Het is fijn om na een lange reis zo ontvangen te worden en rustig je jetlag te verwerken. Het is natuurlijk waanzinnig dat ik er pas na 55 jaar achter kom wat voor lieve nicht ik heb! We zijn nog wel steeds vroeg wakker 6 uur maar dan is het al licht en lekker koel.

Vandaag zijn we los met de camper. Door de Atherton Tablelands, een hoogvlakte met dichte begroeiing want dit is nog steeds tropisch. Dat is te merken want het regent regelmatig, de echte regentijd komt er nu snel aan. Koffie en theeplantages, mango's, pinda's, bananen.

Boven een reconstructie van een mijndorpje bekeken met heel veel oude spullen en werktuigen. Ook een aantal die we wel kennen zoals een 33 toeren grammofoon. Die heeft mijn vader ook. We worden ook al wat ouder....
Doorgereden naar een plek waar vogelbekdieren te zien zouden zijn maar die was helaas gesloten.

En nu onze eerste nacht met ons campertje. Dat wordt vannacht passen en meten en kijken hoe dat werkt met eten koken en slapen. We staan op een plekje onder bomen met grote vleermuizen omgekeerd aan de takken. En het regent weer fors.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen: