zaterdag 14 januari 2012

Pappellacta


Nog meer verrassing (verrassing min 1) is dat wij een kind steunen in Ecuador (we dachten in Columbia). Daar kwamen we pas vlak voor vertrek achter en we belden met PlanNederland om een bezoek te regelen.
Maar dat gaat zomaar niet, dat moet 8 weken vantevoren en je moet een bewijs van goed gedrag overleggen (a 30 euro pp). Dus dat wordt hem niet.

Vrijdag met de bus naar Pappellacta gegaan, een heel klein durpje in de Andes. Met de bus erheen was 4 uur (terug maar 2 uur, maar dat is een ander verhaal). Maar de moeite waard. We zaten in een luxe hotel, in een cabana in de tuin met warmwaterbader voor de deur en een tuin met bloemen en kolibri's. Naast het hotel is de spa, waar ze behalve nog meer warmwaterbaden in verschillende temperaturen ook behandelingen bieden en raad eens wie er een chocoladepakking nam?? Jammer dat Aart geen foto kon maken van mijn chocoladehoofd en -lijf, maar die lag elders gemasseerd te worden.

Naderhand helemaal afgespoten met een harde waterstraal, gelukkig warm. Het aanbod van een koude nabehandeling heb ik afgeslagen. Dus 's avonds waren we beiden loom en lekker aan het forellendiner. Nee, er zijn ergere manieren om de tijd door te komen. Wel was het aanmerkelijk kouder in Pappallacta, dat op 3300 m. hoog ligt en waar het volgens ons altijd moet misten, als je kijkt naar de mossen en bromelia's op de bomen. Mooie mossen, dat dan wel weer. Vanmorgen even een korte wandeling om te oefenen, want morgen moeten we de Cotopaxi op en die is 4800 meter hoog. Dat is Mont Blanc-hoogte! We hoeven alleen maar de laatste 300 meter zelf te lopen, maar dan nog.

Oja nog een verrassing is dat Aart gevraagd is om in Ethiopi√ę te komen werken bij een financieel bedrijf (via Sharepeople). Dat zal ergens in februari moeten beginnen is het verzoek.

Geen opmerkingen: