donderdag 12 januari 2012

Ecuador


Dit wordt een reis met verassingen. En hopelijk allemaal zo leuk als de eerste op Schiphol: gratis upgrade naar business class! Lekker languit, champagne nog voor we op de startbaan staan en dat om 10 uur 's morgens. Maar ach het wordt toch een jetlag dus dan alles maar in de war sturen!

Vlakke vlucht, mooi de eilanden St. Maarten, Bonaire en Curacao gezien. Vlot door de douane
maar de bagage bleef lang wachten. Die van Else kwam uiteindelijk, maar die van Aart...
lag op een band verderop! De tweede verrassing.

Vlot naar een hotel gebracht in het nieuwe centrum, veel toeristenhotels en dito restaurants. Eten, wat drinken en ingeslapen. Maar dat gaat niet goed op 2800 meter hoogte, je slaapt dan heel licht en met al die café's en alarmen die 's nachts afgaan (zie ook mijn verhalen uit Cuenca) was het een onrustige nacht. Maar dat komt wel goed, als de rode bloedlichaampjes een beetje op sterkte komen.

Vandaag eerst bij het reisbureau geweest en gesproken met Wytze, de eigenaar. Nog wat bijbetaald, omdat de regering de subsidie op kerosine plotseling heeft afgeschaft (verrassing 3), en wij 2 binnenlandse vluchten gaan maken.

Daarna door de oude stad gelopen, veel kerken en oude gebouwen. En ook musea en grote parken. Else mocht gratis het museum in (verrassing 4) omdat ze dachten dat ze een Ecuadoriaanse was (ze spreekt nl. perfect Spaans). Mooi pré-Inca vaatwerk en gouden zonnemaskers.
Rustig rondgelopen, overal is politie dus het is heel veilig (overdag). Mooi weer, 23C.

Morgen gaan we naar Papallacta, de bergen in naar een spa met warmwaterbaden.

Geen opmerkingen: