zaterdag 19 februari 2011

Harm, joekels van kreeften!

Jaren geleden waren we bij Harm en Lizzy op de Horta in de Caribe. Prachtig varen langs de eilanden zoals Granada en Bequia. En ook daar zo nu en dan gedoken. Opdracht van Harm was steevast: kreeft vangen. Dat lukte niet (is nog vrij gevaarlijk met die scharen) en het draaide er dan op uit dat we er een van een lokale visser kochten. Maat ongeveer 30 cm.

Gisteren doken Ger en ik op Hilma Hooker, een duiksite met een wrak op max 30m diep. Een oud drugschip? Niet veel vis, wel een grote tarpin. Toen we het stukje deden tussen het schip en het rif zagen we 2! Gigagrote kreeften met elkaar in gevecht. Hoe groot? Lijf met staart 80cm, sprieten armlengte. Monsters. Het lag echt niet aan de Nitrox we hadden geen zuurstofkick oid. Meenemen mag niet (Bonaire is in zijn geheel natuurreservaat) maar om eerlijk te zijn zou ik wel omdraaien als ik een van deze kreeften tegen zou komen in een donker straatje.

Omdat de passaatwind op dit moment niet waait zijn er weinig golven. Dus de 2de duik op de zuidpunt gemaakt wat meestal niet kan. Grotere vissen maar niet de grote waar we op gehoopt hadden zoals Dolfijn.

Er staan wat nieuwe fotoos op picasa


- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen: