maandag 28 januari 2013

Bikaner

Vanuit Jaisalmer naar Bikaner met privé taxi, even van de weg af om demoiselle kraanvogels te zien. Een heel grote groep bij een meertje, er zijn er ook veel in de omgeving waar ze gevoerd worden.
Gerdalies is op bezoek. Komt even overtreinen vanuit Delhi (600km) maar hier geen Fyra of sneeuw dus ze is op tijd.

Zaterdag rustig door de stad gelopen, fortje gescoord, Kalverstraat door, even bij een tempel bijkomen van de bende op straat, haveli gezien en uiteindelijk bij een lekker restaurantje verzeild geraakt. De eigenaar maakt er veel werk van om ons voor te lichten en hengelt ondertussen naar een visum voor Nederland bij Gerdalies. Helaas verkeerde afdeling! Ze is het wel gewend.

We proberen een fles wijn te kopen maar het is 'dry day' vanwege een nationale feestdag. Hoe kun je nu een feestdag vieren? Zouden ze bij ons moeten proberen.. (Of misschien ook. Geen dronken hooligans op straat)
Zondag eerst nog echte koffie bij Gallops (onder tuktuk-wallahs bekend als "Glops"), maar na ééntje blijft het erbij vanwege een stroomstoring .
Dan naar de bus, de camel fair is vandaag in de woestijn 42 km verderop. We zitten netjes in de bus maar er te weinig klanten dus we wachten.....een uur. Entertainment van een goochelaartje van ca. 9 jaar. Hij was goed! Onder luid gejuich gaan we dan eindelijk.

Het festivalterrein bestaat uit een open duinvallei. De heuvels voor de toeschouwers. Eettentjes en verkoopkraampjes. En kamelen, veel kamelen mooi opgemaakt en/of geschoren. Er is een worstelwedstrijd, een soort tikkertje jij bent af (???) voor mannenteams, geblinddoekte vrouwen proberen een pot kapot te slaan.
Dan komen de hoogtepunten: de hardloopwedstrijd (best zwaar door het zand) en uiteindelijk de kamelenrace. Die beesten gaan toch best eigenlijk hard!


Op tijd terug omdat Gerdalies de nachttrein moet halen, samengeperst in een taxibusje lukt het prima (toerist double price).
En ondanks dat je het gevoel hebt dat je niets doet op zo'n dag rollen we vroeg ons mandje in.

Vandaag zijn de activiteiten in het stadium tegenover ons hotel: voor de mooist versierde kameel, de mooist geschoren kameel (hebben we gister al wat van gezien, bijzonder!), dansende kamelen. We zitten nu op het dak in de zon en kijken hoe kamelen aankomen. Rustig. Eind van de middag gaan we verder, per auto. We worden echte upperclass Indiërs, wat de stijl van reizen betreft. Vannacht zitten we weer in een kasteel, in Shrekawati.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:NH11,Bikaner,India

Geen opmerkingen: