zaterdag 12 november 2011

Weer een PUM-assignment

Ik ben op weg naar de Zuidelijke Hooglanden van Ecuador, de stad Cuenca. Daar ga ik 2 weken lang bij een bedrijf bekijken wat er niet goed loopt en wat er beter zou kunnen. In eerste instantie vooral bekijken wat er mis is, in de projectaanvraag werd de situatie omschreven als 'chaos' maar wat dat nu inhoudt was niet beschreven.

Ik logeer nu als tussenstop in Guayaguil, een grote havenplaats (3,5 miljoen inwoners Ecuador heeft er 15 in totaal zie ook wikipedia en klik dan onderaan ook op de link van Cuenca.)

De reis was nogal vermoeiend, vertraging vanaf Amsterdam naar Madrid en nog een wachttijd in Quito ivm schoonmaken. Maar we zijn er.

In het vliegtuig zat ik naast een man die live-aboard duikreizen organiseert op de Galapagos eilanden. "Als je daar hebt gedoken dan ben je klaar, hoef je nergens anders meer te duiken". Hij zit in het high-end segment met zijn prijs van € 5000/week..... Dus dan maar de Rode Zee ook mooi.

Het weer hier aan de kust is warm (30C) en een regenbui soms, maar dat gaat in December omslaan als de Humboldstroom uit het Zuiden doorzet (langs Chili en Peru) en El Nino geen roet in het eten gooit.
In de bergen is het nu fris met ook elke dag regen. Eigenlijk hebben ze in dit land geen 4 seizoenen maar 3 klimaten, soms ook nog wel microklimaten door afscherming door de Andes etc. En dus een zeer rijk dierenleven, vogels maar ook andere dieren.

We gaan het zien, maar nu even plat het is nu 10 uur in de avond lokaal maar 6 uur tijdverschil met Peize.


Geen opmerkingen: