donderdag 9 januari 2014

De Zuidkust

Grampians en Great Ocean road

Maandagmorgen rijden we weg bij Ella en Kees, we hebben het er prima naar ons zin gehad. We gaan eerst naar Appollo verhuur om de 2de accu te laten vervangen zodat de koelkast het langer uithoudt (koelt). Dat gaat snel: net genoeg tijd om koffie te zetten en op te drinken.

Na uren rijden parkeren we in Little Desert national park. We zijn alleen, later komen nog een vader met zoon. Hoogseizoen? Valt mee. s'Avonds lopen er een dozijn emu's op de camping, vreemde vogels.
Parakeets zien we altijd.
YouTube Video

We rijden de volgende dag door naar de Grampians, een groot bergachtig park. 2 jaar geleden is dit volkomen afgebrand, de sporen zijn goed te zien. Maar het gevolg is wel dat er veel groen opschiet, de één zijn dood....

We lopen door bossen mimosa. Bergen rijzen hier op direct vanuit de immense vlakte. Vreemd. Het zijn ook relatief kleine gebieden, die bergketens.

We kamperen op een holiday-park onder Nederlandse leiding. Witte kaketoes zijn hier volkomen gedomesticeerd en schreeuwen de hele camping bij elkaar. Ook hier emu's. En een keuken en douches, lekker.

We maken de volgende dag een dagwandeling via wat watervalletjes naar een van de uitkijkpunten. Dat is 400 omhoog in 3 1/2 uur en 2 uur terug en geeft een prachtig uitzicht over de vallei.Bij terugkomst is het koelsysteem in de auto weer uitgevallen. Shit!
We rijden door naar een national park camping verder in de vallei en drinken de wijn op voor ze te warm wordt. Die NP-campings zijn altijd klein en rustig. Hier hebben ze een douche met een emmer die je vult met (koud) water, waar een kraantje onder zit. Lekker, na een warme wandeling. Het is inmiddels weer tussen de 25 en 28 graden.

Vanuit de Grampians naar de zuidkust om de Great Ocean Road op te pikken. We zien Port Fairy, vanwege de naam natuurlijk, maar het is ook een populair klein kustplaatsje. Een beetje te Zandvoort in het hoogseizoen, dus we zijn nu in Warrnambool. In een motel, want campersites op z'n hudje-mudje is niet waar we dol op zijn. Wij willen de wereld wat leger.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Spence Street,Warrnambool,Australië

Geen opmerkingen: