zondag 5 januari 2014

Barossa valley

Na een regenachtige rit in Adelaide gearriveerd. Het laatste stuk moest echt op de routeplanner-gps, want het grootste deel van Adelaide is in de heuvels gelegen en die wegen gaan op en neer en links en rechts.

Ella is een andere nicht van Else. En daar zijn we nu op bezoek. Prachtig huis tegen de heuvel. En weer eens uitgebreid douchen en een lekker bed!Vrijdag naar Evelijn, Age en Nora geweest, die wonen een dal verder maar dat is wel 15 minuten rijden... Ook een mooi huis met uitzicht. We zijn met hen door het Koala-laantje gereden. Koala zien er lief en een beetje dom uit. Ze zijn ook dom, las ik ergens: ze hebben maar erg weinig hersens omdat ze alle energie nodig hebben om de gif uit de eucalyptusbladeren te verwerken. Dat kun je ze wel aanzien, niet?

daarna gaan lunchenen een wandeling gemaakt in de botanische tuin en ondertussen veel gepraat over het leven hier. Leuk om te horen en te zien dat het ze goed gaat. En ook om een deel van Adelaide te zien, een grote stad van 100 bij 20 kilometer! Met 1,2 miljoen inwoners.

Zaterdag met Keith (Kees) en Ella naar Barrossa valley geweest, een beroemd wijngebied. Echt gigantische wijnvelden oa van Jacob's Creek, waar we ook geproefd hebben.


YouTube Video

Uitgebreide lunch bij Maggie Beer, de Australische Jamie Oliver.


Nog wat andere wijnkelders bezocht (alwaar geproefd, natuurlijk) en daarna door de heuvels naar Mount Lofty voor een uitzicht over de metropool. Ella zag daar 2 geelstaart zwarte kakatoos!YouTube Video

Vandaag een rustdag, gebruikt om de route voor de komende 2 weken uit te zetten en de bus op te ruimen. We gaan naar het zuiden naar de Great Ocean Road, langs de kust richting Melbourne. Nog 2 weken te gaan voor dit stuk. Een makkie!

- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

Evelyn zei

Prachtig, die cockatoos (spelling?). En de lunch bij Maggie Beer ziet er ook goed uit, dat zullen wij toch ook maar eens doen. Kun je daar aankomen met een baby, of is het erg formeel?
En een vraagje voor Ella, waar gaat ze naar de kapper? Ik moet een decent hair-do voor ik weer aan het werk ga, maw, het gaat eraf.

Groetjes en nog veel plezier in Adelaide. Ook even naar de kust he?

Evelijn.