zaterdag 10 november 2012

Pulau Perhentian

Van Singapore naar Pulau Perhentian was ruim een dag reizen. Met air Asia ging alles redelijk snel en verder een taxi naar Kuala Besar. Maar daar stopte het, geen boot meer naar het eiland. Low season gaat er alleen een boot in de ochtend. Nan hotel geboekt met airco en snel wifi. Maar tussen 2 moskeeën in daar kom ik te laat achter...want die beginnen vroeg met hun gezang, half zes in de ochtend.
Na lang zoeken in dit moslim dorp een bier gescoord (bij Chinees restaurant). Wat een lastig geloof.

Met de speedboat was ik om 10 uur op het eiland en gelijk doorgelopen naar het duikbedrijf op het strand. Omkleden en om 11 uur lag ik in het water eindelijk weer eens duiken. Na 10 minuten voelde het alweer vertrouwd aan.

Zicht matig 5 meter, een grote zeeschildpad en wat andere vis gezien maar niet spectaculair. Met één andere klant en een divemaster, laagseizoen!

Daarna kamer geboekt tegen 25% van hoogseizoen prijs. Maar overdag geen elektriciteit of internet. Dat schijnt trouwens helemaal niet te werken, kabel kapot? De kamer ruikt een beetje muf van het vocht.

'S middags weer een duik, zicht nog minder, veel naaktslakken, enkele heremietkreeften en aan het eind weer een grote schildpad. Net op tijd terug voordat een tropische bui begint, heftig. Nu even wachten op licht om te kunnen douchen, de stroom gaat pas om 6 uur aan.

Het eiland staat vol met vakantiehuisjes maar de bezetting is maar 10 procent, de moesson komt er aan. Toch een ander klimaat dan bijv. West-Thailand daar is nu het droge hoogseizoen juist begonnen. De beste tijd is maart-augustus.
En er is hier helemaal géén bier %#}*+$=!!!

De tweede dag mooi gedoken bij onderwaterrotsen, oa bamboehaaien, een pipefish, witoog-morene-aal en massa's groepen vis. Moesten wel tot tegen de middag wachten vanwege zware regen. Later nog een duik met o.a. schorpioen vis, zeer giftig en in staat om de vorm van de omgeving aan te nemen, vrijwel onzichtbaar. Nooit je handen op de grond of op een steen zetten.

Vrijdag was heet en zonnig, de moesson laat op zich wachten.
Weer 2 duiken, de eerste een wrakduik. Veel jonge barracuda's en grote scholen vis. We hebben 2 vangkooien opengemaakt. Er zaten o.a. sepia's in, 2 al dood en 2 op het randje van dood. Maar de kooi werd niet meer opgehaald? Stomme vissers.
'S middags een ondiepe duik over voornamelijk dood koraal, triest gezicht.

Nu een weekend en dan feestdagen dus alles gaat nu plat in Maleisië. Dus op weg naar de grens met Thailand, richting de westkust. Het is daar droger, betere duikcondities en ook bier...

- Posted from my iPad

Geen opmerkingen: