dinsdag 6 november 2012

Off to Malaysia

Maandag
Ik snap niet hoe het kan maar om 6 uur klaarwakker, 11 uur 's avonds NL-tijd. Geen last van jetlag dus.
Na ontbijt eerst naar een (Tamil) tempel vlakbij. Even wat rechtzetten: Diwali is pas 13 november.
Hier mocht ik wel fotograferen. Nog een heel gesprek over de Nederlandse koe die bij ons niet heilig is, maar wel veel melk geeft. Ze wilden foto's zien maar wie heeft er nu een foto van een koe bij zich op vakantie?

Dan de metro in maar dat is een opgaaf op maandagmorgen om 8 uur. Hoewel er elke 4 minuten één komt duurt het wel 20 minuten voordat ik wegben: vol=vol. Gelaten wacht iedereen en werkt door op zijn mobiel.
Ook in de MRT is de aandacht geheel gericht op het mobieltje.

Orchard road afgelopen, de luxe koopgoot. Winkelen en eten en hotels. Topmerken Dior, Vutton, M&S. Hoe zal het hier op zaterdag zijn? Bij Simlin Tower geïnformeerd naar een zender maar dat valt niet mee, met bijbetalen op Schiphol scheelt het niet veel met thuis en geen garantie.
Daarna 'Colonial centre' waar de oorspronkelijke stad is begonnen. Ook hier hoogbouw boven alles uit.

Ik heb alles in het centrum wel gezien, geen zin om nog vogels of dierentuin te doen. Misschien de laatste dag als ik terugvlieg.

Er worden hier vele talen gesproken zoals Chinees, Engels, Bahasa. Maar ook een mengelmoestaal die Singlish genoemd wordt zag ik ergens staan. Over het algemeen is het lastig om de mensen te verstaan door hun accent, ook al spreken ze Engels. Maar ze zijn zeer beschaafd, als voetganger kun je er blind op vertrouwen dat een auto stopt als je oversteekt, zeker bij de officiële oversteekplaatsen. Ergens anders oversteken mag vaak niet, dan krijg je een boete.....
Fietsers zie je niet veel en ze rijden op de stoep.

Nu op het vliegveld, via Kuala Lumpur naar Noord Maleisië en dan Pulau Perhentian. Duiken, hopelijk met goed zicht want als er moessonregens zijn dan is het zicht veel minder.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen: