dinsdag 25 september 2012

Rondje Verdon valley


Ontmoeting op de dagwandeling zondag.

Maandag
Er was regen aangekondigd dus een dagtour met de auto uitgezet. De Verdon. Grand Canyon van Europa wordt er ook wel gezegd.
En dat is niet geheel overdreven want qua ontstaan is het proces hetzelfde gegaan: een rivier die zich inslijpt in zacht gesteente en op sommige punten wel 700 meter 'diep' is, wanden die vrijwel verticaal zijn waar dan ook wandklimmers dankbaar gebruik van maken. Brrrr.

Startpunt van de tour is Moustier St. Marie, 50 km hiervandaan. Alleraardigst verticaal dorp tegen de bergwand aangebouwd met bovenaan natuurlijk een kerk.
Helaas werden we tijdens de rondwandeling weggehoost door een bui dus eerst maar zijknat verder gereden via de zuidoever.
Imposante uitkijkjes.

De 'overkant' is niet zo ver als bij de Grand Canyon in de USA en dat is wel leuk geeft een goed beeld van het slijpproces van de rivier.
Geconcentreerd rijden is nodig, de weg is soms smal en niet altijd staan er hekken langs de kant (voor wat die waard zijn...)
Na 60 km is het keerpunt en dan rijd je via de zuidkant terug. Uitzichten nog mooier en op één punt ook veel vogels: vale gieren, monniksgier, slechtvalk. Draaiend in de rotor- en thermiekwinden, prachtig gezicht.
Na nogmaals Moustier aangedaan te hebben nu droog, eind van de middag terug op de camping.
Terwijl ik dit schrijf komt er een steenarend over die even blijft hangen om de prooi in te schatten. Te groot, hij vliegt door ;-)

Het weer zakt hier ook in, vandaag wat bewolkt en nog wel aangenaam maar morgen weer regen. Dus einde van de vakantie.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Route de Quinson,Saint-Laurent-du-Verdon,Frankrijk

1 opmerking:

aartw zei

De terugroute is natuurlijk over de noordwand