dinsdag 18 september 2012

Rondje op het water

Vorige week een aantal dagen met Rinus en Jolanda door Friesland en Groningen gevaren.
In Eernewoude een moterkruiser gehuurd (10 meter, lekker ruim) en via Drachten naar het Bergummermeer gevaren. Het zwemmen daar was deels een succes, want bij het uit het water gaan bleken er zoetwatermossels aan de kade te hangen en die zijn erg scherp...
In Stroobos overnacht met een stevig maal in de lokale herberg.
Via Gaarkeuken naar de ingang van het Rietdiep gevaren. Op de hoek staat een gedichtje.


Richting Zoutkamp kwam er heuse frontwolk over maar gelukkig geen windhoos eronder. Daarna klaarde het weer op en eigenlijk hebben we vanaf dat moment nauwelijks regen gezien. Als je buiten bent valt het altijd mee. Wind en zon je wordt er rozig van en met een beetje wijn is het prima slapen.


Onderweg het gemaal Electra bezocht waar we een enthousiaste rondleiding kregen. Het gemaal is bijna 100 jaar oud maar werkt nog wel 60 dagen per jaar!

een van de dieselaggregaten


Na de stemming in Zoutkamp het Lauwersmeer op naar Esonstad. Klinkt Zweeds maar is een Landal park met huisjes en winkels. Nu niet zo druk natuurlijk, dus na wat drinken naar Dokkum gevaren. Het open land van Friesland is altijd prachtig om doorheen te varen. Dokkum zelf is ook een heel leuke plaats.

regenboog!
Na een stevige douche van Jolanda en Else in het lokale badhuis verder naar Leeuwarden waar een heuse stadswandeling hebben gemaakt met ijsjes onderweg.
Daarna langs het Postbank-gebouw de Paddestoel (mijn oude werknemer, nu ING en de hand van Marten Röling is eraf gehaald) naar Warga waar we bijna over 4 zwemmende vrouwen heenvoeren. Stoer hoor om in water van 17 graden een rondje te zwemmen, maar een lampje op je hoofd zou wel handig zijn zo tegen de schemering!

Via Grouw terug naar Eernewoude, in de regen maar dat deerde niet meer. Een leuk weekje voor herhaling vatbaar!

Daarna nog naar Amsterdam waar Jelto een prijs in ontvangst mocht nemen. Met een leuke voordracht erbij, hoewel, de plaatjes waren niet altijd aan te zien door mij. Maar dat ligt meer aan mij denk ik.

Meer foto's op picasa

Geen opmerkingen: