dinsdag 6 maart 2012

Het gaat lekker (ja en nee)

Vanochtend naar de Nederlandse Ambassade geweest. prachtig gebouw aan de rand (? waar houdt het op?) van Addis, grote tuin eromheen.
Witnekraaf

Veel vogels, want dat was ik vergeten te vertellen, er zijn hier veel vogels en ook heel mooie. Witnekraven, zwarte wouw, vele kleuren spreeuwen, veel jachtvogels vooral buiten de stad.

Op de ambassade veel informatie gekregen oa. over een congres waar ESHET kan komen om een (financiële) rol te spelen in het netwerk van platteland en (Nederlandse) bedrijven die waterpompen plaatsen. En de namen an enkele financiers van Micro Finance Institutes (een MFI heeft geld nodig om het weer uit te kunnen lenen aan de mensen op het platteland.) ESHET wil groeien maar de kas is op een gegeven moment leeg, zo is nu de voorwaartse projectie in het businessplan.
Met één van die financiers ga ik binnenkort praten. Ze kennen ESHET en er zit wat oud zeer (wellicht meer dan dat) maar dat ga ik dan wel horen. Ik heb hier geen verleden.

Interessant was ook de informatie in het gesprek op de ambassade over Ethiopië. Inflatie 41%, lonen die dat niet bijhouden ook niet in de middenklasse. Veel chinese invloed, die oa land opkopen om rijst te verbouwen voor export naar China (stond laatst stuk over in VK). En de stijl van de chinezen spreekt meer aan bij de meeste Afrikaanse leiders: éénpartij, mensenrechten wellicht maar niet echt, democratie ookzo. Dus de blik is Oost gericht, niet Noord of West, want uit die richting komt (te) veel commentaar.
Maar we hoeven maar naar Tibet te kijken om te weten wat je voorland kan worden: culturele 'assimilatie' tot je niet meer bestaat.

De Managing Director Merga was zeer content met mijn acties.
Dat is lekkere van vandaag.

Maar nee, het rapport vlot niet snel. Vandaag 2 meetings georganiseerd, maar beide zijn niet doorgegaan mede omdat Merga die mensen in een vergadering bijeenriep (vanwege de aankoop van een nieuw IT-systeem ofzo?)
Dus dat schiet niet erg op. na vandaag nog 4 werkdagen, Zondag-Maandag ben ik in Lalibela.

Wat wel weer erg goed gaat: de koffie. Lekker en met een big SMILE

HannaGeen opmerkingen: