zaterdag 4 februari 2017

Ontsnapt voor mijn verjaardagOmdat het vieren van mijn verjaardag steeds minder relevant wordt, zijn we op de 30ste ontsnapt naar Sri Lanka. Beetje via een omweg, eerst naar Abu Dhabi. Daarna naar Colombo maar tussendoor ineens naar Mombai (Bombay) omdat er iemand naar het ziekenhuis moest. Dus toen we eindelijk in ons hotelletje in Negombo aankwamen was er niets meer te vieren.
Negombo is voornamelijk een grote wijk met toeristenhotels en 1,5 km verder de eigenlijke stad. Daar zijn we heengegaan om te pinnen en een simkaart te kopen (5 euro voor 2 Gb). Daarna wat rondgedwaald langs de lagune. Met tuktuk naar het hotel, nog en beetje jetlag.

De zon schijnt de hele dag strakblauw, s middags steekt er een windje op, ruim 30 graden op de top. Wel een omslag vanuit Peize!

Vervolgens naar Anuradhapura in privé taxi. Rijden is hier minder gevaarlijk dan we dachten zeker vergeleken met India, maar er gebeuren soms wel gekke dingen...
Onze driver reed rustig ook omdat hij ons direct een tour over het eiland probeerde te verkopen. Dan moet je niet ondertussen angst zaaien bij de klanten :-)
Toch nog 4,5 uur rijden dat viel tegen maar een leuk hotelletje met waardeloze koffie.
Als dit koffie is wil ik graag thee.


Met de tuktuk  naar de heilige bodhi boom, een stekje van de echte waaronder buddha zijn verlichting vond. Else met blote schouders, oje maar de portier keek even de andere kant op. Toeval bestaat niet, dit was een goed teken.
Na een offer gedaan te hebben teruggelopen naar het centrum om te eten in een toeristisch restaurant. Totaal met ons 3! bezoekers (als je de muggen niet meetelt, maar daar waren zij het niet mee eens gezien de energie die ze in ons staken).

Vrijdag naar de oude stad gefietst (Aart met de knieën tegen de borst, zadel kon niet omhoog). Op een uitgestrekt gebied staan hier zeer oude gebouwen en tempels van wel 2000 jaar oud. Beetje moeilijk navigeren omdat er weinig aanwijzingen stonden, de tekst veelal in lokale taal en de kaart 1:2000 was. Maar toch de highlights gezien inclusief koffie Colonial style op het heetste punt van de dag.

  

Op de terugweg bier gescoord (aparte winkels met dikke tralies ervoor), en 
pizza to go.

Vanochtend weer met privé taxi naar Polonaruwa, chauffeur reed wel wat wilder maar we leven nog. Simpel guesthouse naast een droog rijstveldje. Het is vandaag independence day maar geen feest of dansen hier, alleen in Colombo. Blijkbaar zit daar (ook) iemand die vindt dat hij het volk is en dat het feest alleen bij hem in de tuin voldoende is.
Vanmiddag en morgen weer fietsen, weer een oude stad. De laatste, belooft Else.
  


Geen opmerkingen: