maandag 2 februari 2015

Rik is de mol

Rik is de mol

We blijven het volgen. Maar hij is het wel. Het 4de pakketje lag in zijn boot.

Donderdag
'S Ochtends naar het autoverhuurbedrijf om onze 4x4 op te halen. Om half tien. Alle papieren ingevuld en toen was: 2 uur wachten. Andere mensen kwamen en gingen met een auto weg, wij niet. Het bleek dat wij een apart type hadden gehuurd? En die was niet op voorraad. Na 2 uur niks. Het zou wat langer duren. 
Na 4 uur nog geen auto. Na 5 uur wachten: "uw auto is er maar moet nog gewassen en technisch geïnspecteerd. Nog 1,5 uur. "

Toen stond Else op. Alles werd geel in de zaak. Als zij kwaad wordt nou berg je dan maar. Na enkele minuten werd er gevraagd of we ook een auto met handversnelling accepteren. Ok dan maar.
En na ruim 6 uur wachten reden we eindelijk weg. Was een k.tzooi dat Europcar. Gelukkig konden we nog enkele klanten wegsturen voordat ze gingen huren. Die gingen snel naar Herz. 

Via de drukke rondweg van San José naar de bergen hoger en hoger. Op een gegeven moment in de mist en en toen werd het ook donker. Afijn om 7 uur bij Purasol aangekomen, het bedrijf van Arine en Pierre. We zullen een aantal dagen bij hen verblijven. Ik ken Arine van de tijd dat ik in den haag werkte, en via wat omwegen woont ze nu in San Isidro del general.

Vrijdag de hele dag op het bedrijf geweest, zeer interessant en veel gesproken met Arine en de manager Diego. Over financiële zaken, over de aanschaf van een nieuw  ERP systeem, over personeel. Zeer inspannend voor iedereen maar ook zeer vruchtbaar. maandag wordt er al iemand ontslagen 👍. Maar dat zat al in de pen, zulke harde adviseurs zijn wij nu ook weer niet. Alhoewel, Else...

Zaterdag uitgebreid ontbijten (rijst, bonen, ei: in vele variaties te krijgen). Daarna naar Dominical, strandplaats. Een uur rijden door de bergen en plotseling sta je op het strand. 
Was er zaterdag ook iets speciaals?


Ja het was een speciaal weekend, want Tristan zoontje van Arine en Pierre was jarig en werd 5. Dus was er zondag feest op het strand met bbq, drank en spelen in zee. 15 ouders, 15 kinderen. En na het eten de piñata, kapotslaan van de pop tot het snoep eruitvalt. En dan nog taart....


Maandag weer werken: request for proposal voor ERP systeem, invoering variabel belonen voor personeel. Tussendoor voert Diego gesprekken met medewerksters over niet acceptabel gedrag. En dan weer verder met de RFP.

Vanavond inpakken, morgen naar Corcovado. Dan begint de echte vakantie 👍.
Maar pas nadat we ontbeten in het café op de hoek waar ze de lekkerste koffie zetten, aan tafel gemaakt.Geen opmerkingen: