maandag 30 september 2013

Alweer voorbij


2 weken gaan razendsnel voorbij.
Duiken rond Bali is een behoorlijke inspanning. Altijd stroming, soms koud wel 20 graden, soms zware deining. Dat maakt het vermoeiend. Maar goed tegen het buikje :-)

De laatste duikdag in het rijtje was mantapoint. En toen we de boot uitsprongen sprongen we bijna bovenop 7 manta's! Prachtig gezicht terwijl de in cirkels 'rondvlogen' het lijkt net of ze vliegen. Soms verder weg maar soms ook heel dichtbij.

YouTube Video

Nog gezocht naar de Mola Mola maar niet gezien, de laatste dagen zijn ze niet gezien. Maar de verdere duiken die dag waren ook mooi, veel koraal, veel visleven en behoorlijke drift.

Dagje vrij genomen en op de brommer naar Ubud 30 km. Onderweg een tempel uitgebreid bezocht, er werd gewerkt aan de voorbereiding van een groot feest in November.

Ubud zelf was een wereld van verschil met 20 jaar geleden toen ik er al was. Je kunt nu over de koppen lopen van zowel de toeristen als de verkopersters. Zo gaat dat. Dat zie ik ook hier in Sanur.
Onderweg was leuker en nog zoals ik het me herinnerde.

Vervolgens nog 2 keer een duikdag gedaan, eerst mantapoint maar dat ging anders. Veel golven op de speedboat, een instructeur die al moest overgeven voordat we er waren en geen zicht op de duikplek. Dus doorgevaren naar andere plekken en daar gedoken.De laatste keer bij de pinacles van Chany Desa. De eerste duik geen stroming, de tweede heel erg en dwars. Duiken achter rotsen en slim zwemmen bracht ons op de plek van de 4 baby haaien. Moederhaai was er ook maar verdween snel.

Nu inpakken en naar vliegveld voor de lange weg terug.

Meer foto's komen later, wifi is slow hier.
Maar wel overal- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jalan Danau Tamblingan,Denpasar,Indonesiƫ

Geen opmerkingen: