zondag 16 maart 2014

Diploma reddend zwemmen gehaald

Begin maart weer eens naar Thailand, Khao Lak. Weer een 4 daagse trip geboekt, duiken-eten-slapen en dat 14 keer.
Het was een prima trip. Er is uitbundig veel vis van heel klein tot heel groot: de walvishaai!
Deze kunnen wel 12 meter lang worden. Die wij zagen waren kleiner, 6-7 meter. Maar het blijft indrukwekkend, een ervaring!

Omdat er veel glasvis was werd er ook druk gejaagd en dat leverde soms spectaculaire beelden op: groepen barracuda's, tonijnen, jackvis en travelly's die aan komen zetten en dan zie je de groepen glasvis in een wolk wegstuiven.
Prima weer, goed eten, zicht onder water wel 25 meter en groepsleidster die ook de kleine dingen zoals naaktslak en frogfish weet even niet hoe het heet in Nederlands.

Mooie tocht.

Daarna studeren voor de cursus.
Eerst een EHBO cursus, met theorie, film en examenvragen. Daarna enkele scenario's waar ik ongeveer alles fout deed wat je fout kon doen, maar toch geslaagd. Nog maar een keer herhalen als ik thuis ben....

Daarna een cursus reddend zwemmen voor duikers. Oververmoeide duiker, duiker in paniek, duiker op de bodem, etc. Eerst weer theorie daarna in het zwembad de oefeningen.

De laatste dag op open water in zee. Alles nog een keer maar ook extra dingen tijdens mijn lunchpauze, zoals duiker in paniek op 20 meter van het schip (ga ik het water in of gooi ik een reddingsboei?), iemand 3 meter de trap optillen, etc.

Bekaf
Daarna weer schriftelijk examen en gehaald, 90% score.

Ik weet nu wel dat ik mijn duiktochten beter ga voorbereiden zoals het noteren van alarmnummers etc. En ik kan als het nodig is ook werkelijk ingrijpen. Je doet wat je kan.

Vandaag wat wat rondgetoerd op een brommer. Omdat de benzinemeter stuk was stond ik halverwege in het oerwoud stil op weg naar een waterval.
Over voorbereiding gesproken :)

Morgen weer naar huis.

Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen: