zondag 3 januari 2010

Prachtig maar koud

Vandaag was het prachtig. De hele dag volop zon nadat het de laatste 18 uur vrijwel onafgebroken gesneeuwd had. Niet altijd erg hard maar toch 15cm erbij weer, terwijl de vorige sneeuw nog niet eens weggedooid was.

Eind van de middag dook er ineens grondmist op. Prachtige plaatjes. Recht omhoog was het nog steeds erg blauw maar langs de grond trok het dicht. De koude lucht deed de mist ontstaan: om 3 uur was het nul graden, om 5 uur al -8C!
Ik kan me niet herinneren dat we zoveel sneeuw hebben gehad. De Elfstedentocht kunnen we wel vergeten, de sneeuw is veel te dik en dan gaat het broeien. Dat wordt nix dit jaar.

Meer fotoos op picasa

Mist, ondergaande zon geeft schimmige beelden
Posted by Picasa

1 opmerking:

Roel zei

Hi Aart, prachtige foto's. wel een beetje om jaloers op te worden. Geen sneeuw inderdaad in Portugal maar schaatsen had ik erg leuk gevonden. Hier al 4 weken voor de 2e winter extreme regenval en stormen. Voor het tekort aan water heeft men hier in ieder geval voorlopig geen last meer. Overigens kan het de SW Portugal wel vriezen, een paar graden weliswaar maar toch. Verder is het hier heerlijk om te zijn, geen grote projecten waar wij zitten (Espartal/Aljezur) in een natuurpark. Als je foto's wilt zien, www.centrumdevlinder.nl. Hoop dat jullie nog lekker kunnen genieten van deze wondere wereld. groet